Ses Ayar Denetimi Nasıl Yapılır?

Ses denetimininden ayarlari yapmak kayit kalitesi acisindan cok onemlidir.
Sizlere adim adim bu ayarlari anlatmaya calisacagim.

Sag alt kosedeki barda hoperlor imgesini cift tiklayiniz ya da

BASLAT  > PROGRAMLAR  >  DONATILAR  >  EGLENCE  > SES DENETIMI  ni seciniz.




Acilan ilk pencerede en soldaki ana ses ve dalga haric tum secenekleri sessiz olarak isaretleyiniz.

Tabi bunu yaptiginizda artik muzik cd si dinleyemeyeceksiniz. Muzik dinlemek istediginizde CD calar secenegini sessizden cikartmalisiniz.
Kulaklikli mikrofon kullaniyor ve seslendirme yaparken kendi sesinizi duymak istiyorsaniz ki bence dogrusu bu mikrofon secenegini de acik birakiniz.

Sol ust kosede Secenekler-Ozellikler den kaydetme modunu secerek tamam i tiklayiniz.


Burada sadece mikrofon secili olacak.

Surgudeki dugmeyi asagi yukari oynattiginizda ses kayit programinizdaki mikrofon ayarinin da degistigini gozlemleyebilirsiniz.

Seslendirmeye baslamadan once bilgisayariniza bagli olan amplifikator(hoperlor), modem, yazici, external harddisk,  external Cd yazici, webcam (kamera) gibi cihazlarin takili olmamasina en azindan elektriklerinin kapali olmasina , odada ki tv, floresant ampul, transistorlu radyo ,cep telefonu ya da telsiz telefon olmamasina ya da bu cihazlarin kapali olmalarina dikkat etmeliyiz. Bunlarda her hangi bir tanesi ki hangisi oldugunu saptamak guc bir is kaydinizi etkileyebilirler,dolayisiyla hepsini garantiye almak lazim.

Tum bunlari yaptiktan sonra programdaki mikrofon ayarini en asagi seviyelerden baslayarak yukari dogru yarimsar kademe artirarak tane tane kelime aralarinda uzunca bosluklar birakarak kisa kisa deneme kayitlari yapiniz. Kelime arasindaki bosluklar cok ince cizgi halinde olmali ve sizin sesinizde anlasilir yukseklikte olmalidir. Eger ki bu ince cizgi kalinlasmissa dip sesi olusmus kaydiniz kotu olmaya baslamis demektir.


Yukarıda anlattıklarımı adım adım uygularsanız kabul edilebilir limitler içinde bir ses kaydı yapabilirsiniz.

Genede "olmadı, yapamadım yardıma ihtiyacım var" diyorsanız akşamları 20 den sonra sohbet odamıza gelerek moderatörden yardım isteyiniz.

Kolay gelsin, iyi seslendirmeler.

A.Kadir Arsu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder