Kesmez'den Sesli Kitap İstedi

İl Emniyet Müdürlüğü hayırseverlerin yardımıyla hazırlanan 2 bin 100 paket gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de mahallelere giderek gıda paketleri bizzat kendisi dağıttı. Kesmez, Adana'nın merkez Seyhan ilçesi, Şakirpaşa Mahallesi'nde oturun iki çocuklu Tek ailesine gıda paketi vermek üzere evin kapısını çaldı. Kapıya çıkan Nevin Tek (40) Kesmez'i kapıda karşılayarak gıda paketini aldı. Ancak Nevin Tek, oğlunun emniyet müdürünü çok merak ettiğini ve görmek istediğini söyledi.

Kesmez ise, "Oğlunuz dışarı gelsin, daha çok kişiyi dolaşacağız" dedi. Ancak Nevin Tek, oğlunun görme engelli olduğunu gelemeyeceğini söylemesi üzerine Kesmez görme engelli 9 yaşındaki İsa Tek'i odasına girdi. Emniyet Müdürü Kesmez'i kapıda karşılayan beyin tümörü hastalığına yakalanan İsa Tek, müdür ile birlikte içeri girdi. Kesmez yanına aldığı İsa Tek ile uzun uzun sohbet etti.

Tek, son 2 yılda yaşadıklarını emniyet müdürüne anlattı. Tek, beyninde tümör olduğu
için görme yeteneğini kaybettiğini, kendisine ameliyat olması için Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi'nin yardım ettiğini söyledi. Tek, annesine Kesmez'i görmeyi çok istediğini belirterek, "Ancak kör olduğum için nasıl göreceksiniz diyebilirsiniz ama ben görüyorum" dedi. Kesmez ise İsa Tek'e hediye verdi. Kesmez, uzun uzun Tek'i severek bir isteğinin olup olmadığını sordu. İsa da, "Sizin MSN adresiniz var mı? MSN adresinizi verir misiniz?" dedi. Kesmez ise bu soru karşısında şaşırarak, "Sen teknolojiyi yakından takip ediyorsun sanırım. Senin bilgisayarın var mı?" dedi. Tek ise Seyhan Kaymakamlığı'nın kendisine bilgisayar aldığını bu nedenle MSN adresinin olduğunu belirterek, "Sizinle sürekli görüşmek için MSN adresini istedim" dedi.

İsa Tek, daha sonra Kesmez'e görme engelli olduğu için kitap okuyamadığını ve saatin kaç olduğunu bilemediğini belirterek, "Amca bana sesli hikaye kitabı alabilir misiniz? Ben görmediğim için kitap okuyamıyorum. Bir de saati bilemiyorum. Sesli saatle çıkmış bana saat alabilir misiniz?" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Kesmez bunun üzerine ailenin telefon ve adresini alarak İsa'ya sesli hikaye kitabı ve sesli saat sözü verdi. 9 yaşındaki çocuklarının rahatsızlığı ile mücadele ederken bir yandan da ekonomik yoklukla mücadele etmek zorunda kalan ailenin, 45 TL'lik elektrik faturasını ödeyemediği için de elektrikleri kesildi.

Nevin Tek eşinin 2 yıldır işsiz olduğunu son 20 gündür Seyhan Kaymakamlığı'nın kömür dağıtımında kocasına iş verdiğini ancak ilk maaşını alamadığı için 45 TL'lik elektrik faturasını yatıramadığını söyledi.

Tek, imdatlarına komşularının yetiştiğini elektrik faturasını komşularının ödediğini anlatarak, "Komşular faturayı ödedi ama TEDAŞ hala elektriği açmadı. Ama şimdi daha büyük bir problem var. Ev sahibi evden çıkarmak istiyor bizi. Gidecek başka yerimiz yok. Zaten kiramızı kaymakamlık ödüyor. Buna rağmen ev sahibi çocuğum hasta olduğu için bizi evden çıkarmak istiyor" şeklinde konuştu.

Nevin Tek, tek isteğinin oğlunun görmesi olduğunu başka bir isteğinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Oğlum iki yıl önce beyninde tümör olduğu için beyninden ameliyat oldu. Bu ameliyat sırasında göz damarları zarar gördüğü için oğlum görme yeteneğini kaybetti. Bunu İstanbul'daki doktorlar söyledi. Ameliyat sırasında göz damarlarına zarar verilmiş. Ben bunun hesabının sorulmasını istiyorum. Tek isteğim oğlumun görmesi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

İl Emniyet Müdürü Kesmez ise, İsa Tek'in gözünün açılması için ellerinden gelen bütün yardımı yapacakları sözünü vererek evden ayrıldı.

 http://www.adanahaber.com/haberdetay.asp?haberid=6282

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder